Bio

OVER 

Mascha de Lange (1967)


Van  kleins  af aan is zij gefasineerd door de  wereld om haar heen, met de natuur en dieren als grootste inspiratiebron. De prachtige  details, kleuren, vormen en structuren bleven haar boeien. En zo ontstond haar liefde om beelden te willen creĆ«ren,

Fotografie is voor Mascha een middel om die beelden vast te kunnen leggen.

 

Mascha studeerde modevormgeving (1989-1994) aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Groningen. Daarnaast volgde ze verschillende opleidingen/workshops in alle facetten van de fotografie.


Sinds haar jeugd heeft ze vele voorwerpen verzameld die haar fasineerden of inspireerden. Mascha speelt en componeert met gegevens uit de natuur. Ze combineert toevallige vondsten met bewust gekozen, door mensen gemaakte attributen. Als je goed kijkt, maken ze zelfs zodanig deel uit van elkaar dat de een zonder de ander niet compleet zou zijn. En zo ontstaan haar stillevens in de verschillende projecten.


Daarnaast is ze gespecialiseerd in het fotograferen van (huis)dieren. Net als de mens is ook elk dier uniek. Waarbij ze steeds weer geinspireerd en geraakt word door alle verschillende persoonlijkheden en karakters van deze dieren.


Naast het fotograferen in opdracht, worden haar foto's ook regelmatig geexposeerd..