Projecten

PROJECTEN

ODE AAN HET LEVEN (2019/2020)


Het is de dood die zin geeft aan het leven. Elk goed verhaal heeft ook een einde nodig.


Ik wil ook de dode (wilde) dieren niet vergeten, mensen en huisdieren worden geëerd tijdens leven en dood, maar deze dieren sterven, zonder dat iemand er wakker van ligt, tot ze niet meer zijn dan een donkere plek op de grond.


Met deze foto serie heb ik ze willen vastleggen in een “stilleven”na de dood en hiermee een ode te geven aan hun leven. De toevoegingen aan het dier reflecteren b.v. naar de leefomstandigheden of de plaats waar het dier stierf.


Het is fascinerend om naar een dood dier te kijken. Omdat je iets intiems ziet dat voelt alsof je het eigenlijk niet mag zien.


Omdat je er doorgaans zo weinig over nadenkt hoe zo'n dier nou precies in elkaar zit en je nu opeens met een stokje voorzichtig de kop kunt blootleggen.


Omdat je je afvraagt wat voor leven nou precies dit dier heeft gehad en hoe z'n einde was.


Alle dieren op de foto's stierven een natuurlijke dood of waren het slachtoffer van een ongeluk of een “roof”dier.

BOMEN VOL HERINNERINGEN (2018)

 

De fotoserie die ik exposeer is mijn persoonlijke verhaal over de dubbele natuur in ons zelf, waardoor er een nieuwe identiteit ontstaat. 


Beelden vanuit het rationele en vanuit de emotie(gevoel) samenvoegen tot een beeld van nu. Een beeld van lagen en textuur. Waarbij de natuur het proces is, wat verandert en in beweging is, het groeit en het bloeit en het sterft.


De inspiratie voor deze serie zijn mijn ouders, bomen & symboliek. 

Bomen zijn voor mij een symbool van onsterfelijkheid, begin en einde, de eeuwige kringloop van het leven. Het onstaan uit een klein zaadje geborgen in de aarde. En vertakt zijn groeiende wortels in de bodem en groeit dan naar boven, naar het licht en de zon. 

Een voortdurende groei, leven en herleven, afsterven en opnieuw geboren worden. Een prachtige symboliek, die mij aan mijn vader en moeder doet denken.

FISH & FOSSIL (2016/2017)


Van augustus 2016 tot januari 2017, heb ik een mentortraject gevolgd bij Bart Siebelink (www.centrumvoornatuurfotografie.nl).


Al een tijd had ik het gevoel niet meer vernieuwend te zijn en dat ik bleef hangen in wat ik al heel lang deed. Dit was voor mij de reden dat ik gekozen heb om deelnemen aan dit mentortraject, een goed moment voor verandering en op zoek te gaan naar verdieping.


Loslaten is het toverwoord, Loslaten wat je het meest dierbaar is......en dus de weg vrij maken voor nieuwe inspiratie en nieuwe oplossingen; op weg naar de vrijheid van de oneindige mogelijkheden zonder jezelf in de weg te zitten met allerlei opgelegde verplichtingen in dit proces.'


Het is mijn persoonlijke zoektocht naar de universele oorsprong geworden, 

Water is de bron van het leven; ons lichaam is ontstaan in het vruchtwater in moeders buik, zoals het leven op aarde in water is begonnen. Daarom is water het symbool van creatviteit, maar ook van het onbewuste en de droom, van gevoelens en sferen uit het allereerste begin, toen je nog geen woorden had.


Vissen leven in het water en staan daarom ook symbool voor het onbewuste en dus voor creativiteit. 


De Vissen zijn de boodschappers van je gevoelens, je onderbewuste of je intuïtie. Zij staan voor het plotselinge inzicht, de creatieve inval, de inspiratie of de droom die je helder voor de geest staat bij het ontwaken. Kortom alle momenten waarop je ineens het licht ziet of zou moeten zien.

Mascha de Lange -Inspiration of Pets

Fotograaf / Kunstenaar  Kootstertille

Telefoon: 0031 (0)615891462

Adres: 9288 GN , Harstewei 1, Kootstertille (NL)

Email: inspirationofpets@gmail.com