Workshops

WORKSHOPS

Hondenfotografie

Hoe haal ik het meeste uit mijn camera en maak ik de mooiste foto's van mijn hond?

 

De hond is een vast onderdeel van onze samenleving en een volwaardig gezinslid. Dit betekend ook dat je net als kinderen, deze ook goed wilt vastleggen als een dierbare herinnering. Net zoals de mens is ieder dier uniek, met een eigen persoonlijkheid en identiteit.

 

In deze praktische workshop komen alle (basis)aspecten van het fotograferen van honden aan bod.Door het maken van gerichte praktijk opdrachten, word de theorie direct vertaald naar de praktijk. Door middel van een fotopresentatie worden zaken als standpunt, compositie, en perspectief toegespitst op de hondenfotografie.

 

Deze workshop is gericht op het fotograferen van honden op buiten locatie's met natuurlijk licht. Vooraf heb je de mogelijkheid om je specifieke wensen aan te geven, zodat we daar tijdens de workshop aandacht aan kunnen geven. Door de kleine groep zal er veel persoonlijke begeleiding zijn, tijdens de workshop zullen er een aantal foto's ter plekke worden afgedrukt en besproken.De workshop bestaat grotendeels uit praktijk met een klein gedeelte theorie 80-20%

 

Welke aspecten worden er behandeld tijdens deze workshop?

-Camera instellingen: Hoe stel ik mijn camera in, en welk objectief (lens) past hier het beste bij?

-Standpunt

-Perspectief

-Compositie

-Locatie & Hond

-Licht & Sfeer

-Karakter van de hond

-Detail/Kop/Stand en evt. Actiefoto

 

Wanneer & Waar:

Het gehele jaar door; houd de website & facebook pagina in de gaten!

Van 10:00 tot 17:00 uur

De workshop word o.a. in Kootstertille, Bakkeveen, Sebaldaburen(Kynospirit) of kan op verzoek op een andere locatie gehouden kan worden.

 

Voor wie:

De workshop is geschikt voor iedereen die mooiere foto's van zijn of haar hond wil (leren) maken, en in het bezit is van een compact of spiegelreflexcamera het liefst handmatig instelbaar. Als je eerlijk bent fotografeer je waarschijnlijk meestal op de automatische stand? Ben je altijd tevreden met het resultaat? Of staat de hond vaak bewogen op de foto, of mist hij hij net een stuk van zijn poten of de staart? Dan is deze workshop iets voor jou, zodat je na deze dag ook in staat bent om mooie geslaagde foto's van je hond te maken.

 

Het een ontspannen en met name praktijkgerichte workshop, waarin het doen en uitproberen voorop staat. Dus leren door het gewoon te doen!

 

Deelnemers:

4-6 deelnemers 

 

Meenemen:

-Camera (compact of spiegelreflexcamera)

-Lege geheugenkaartjes & volle batterijen

-Gebruiksaanwijzing/Handleiding van je camera

-Trek passende kleding aan waarin je je makkelijk kunt bewegen, iets om op te liggen of zitten tijdens het fotograferen(b.v. een vuilniszak)

 

Kosten: 

Het is mogelijk om je eigen hond mee te nemen, De kosten  zijn € 95,- p.p

De workshops zijn incl. koffie/thee en een lunch, kaart met do's en dont's, en min. 1 afdruk van een door jou gemaakte foto. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een certificaat als bewijs van deelname.

 

Prive workshop:

In deze op maat gemaakte praktijk workshop gaan we naar aanleiding van je specifieke wensen en rekening houden met je niveau fotograferen. We gaan een ochtend of middag samen met je hond op pad naar een mooie locatie die we in overleg bepalen, afgestemd op je wensen.


De workshop is incl. koffie/thee, en wat lekkers voor jou en je hond.

De kosten voor deze op maat gemaakte workshop zijn € 130,- 

 

Opgave workshop:

Dit kan via de mail, facebook of telefonisch waarna je een inschrijfformulier ontvangt.

Mail: inspirationofpets@gmail.com / Tel: 0031(0)615891462

Mascha de Lange -Inspiration of Pets

Fotograaf / Kunstenaar  Kootstertille

Telefoon: 0031 (0)615891462

Adres: 9288 GN , Harstewei 1, Kootstertille (NL)

Email: inspirationofpets@gmail.com