Fotoshoots

FOTOSHOOTS

Onze huisdieren en met name honden en katten zijn een vast onderdeel van onze samenleving en vaak een volwaardig gezinslid. Dit betekend ook dat we net als kinderen, deze ook graag mooi willen laten vastleggen op verschillende momenten in hun leven als een dierbare herinnering.


Net als de mens is ook elk dier uniek, met een eigen persoonlijkheid en identiteit dit is voor mij de  basis voor een geslaagde foto.

 

Studio

De fotoshoot vind plaats in mijn professionele studio in Kootstertille, waar een uitgebreide fotoshoot van je hond of ander huisdier word gemaakt. Je kunt parkeren voor de deur, en de hond kun je uitlaten op het wandelpad wat grenst aan de tuin.


Tijdens de pauzes mag je hond los in de grote (1 ha) volledig omheinde tuin, zodat hij of zij zich kan ontspannen.

 

Locatie

Op locatie naar keuze word een uitgebreide fotoshoot van je hond of ander huisdier gemaakt, Locatie kan zowel een binnen (met een mobiele studio) als een buiten (in de natuur) fotoshoot zijn.


Bij fotografie op locatie is voor mij de achtergrond/omgeving bijna net zo belangrijk als het dier zelf, en speelt zeker een rol als het gaat om een sfeervolle foto van je huisdier om deze zo optimaal mogelijk en karaktervol neer te zetten. Het moet elkaar aanvullen in kleur, vorm en/of structuur. Daarnaast zijn voor mij de ogen (de ziel) van het dier een belangrijk gegeven in de foto.

 

Dit zelfde geld voor studiofotografie. Ook hier vind ik kleur/vorm/structuur/houding en gezichtsuitdrukking belangrijk. Als ik iets toevoeg moet het passen bij het dier en van toegevoegde waarde zijn waardoor het de foto verrijkt of versterkt.

 

Duur van de fotoshoot word niet van tevoren bepaald, we nemen eerst alle tijd om de dieren te laten ontspannen en wennen aan de voor hun vreemde omgeving, voordat ik begin met fotograferen. Houd rekening met min. 2 uur. Daarin  zitten pauzes om baas en dier te laten ontspannen en tot rust te laten komen. Uiteraard onder het genot van een kop thee of koffie en wat lekkers voor zowel baasje en dier.

 

In de portfolio vind je een aantal voorbeelden van verschillende foto's. (Facebook & Instagram vind je er nog meer). Als de stijl van "Inspiration of Pets" je aanspreekt, maak dan een afspraak. Wensen en idee├źn zijn uiteraard welkom en in overleg is heel veel mogelijk. Wel ben ik vrij om mijn artistieke kennis en inzicht toe te passen. 

Mascha de Lange -Inspiration of Pets

Fotograaf / Kunstenaar  Kootstertille

Telefoon: 0031 (0)615891462

Adres: 9288 GN , Harstewei 1, Kootstertille (NL)

Email: inspirationofpets@gmail.com